Cena zlata – prognózy nejsou jednotné

Cena zlata letos povážlivě lavíruje. Krátkodobá období růstu ceny zlata jsou záhy provázena krátkodobými obdobími jejího poklesu. Letos ale zlato na ceně spíše ztrácí.

Je to dáno tím, že většina čísel z americké a evropské ekonomiky zatím vykazuje poměrně uspokojivé hodnoty. Na druhou stranu, je ale ve hře stále ještě příliš mnoho fundamentů, jejichž další vývoj je velmi těžké odhadnout. Na místě je tedy opatrnost a hledání investičních jistot.

Stále platí, že investice do zlata se vyplatí zejména z hlediska dlouhodobého. Zlato, respektive jeho držení, nepřináší investorům žádné hmatatelné zisky ve formě úroků, ale garantuje jistotu. Ke zlatu se prostě investoři obrací zejména v dobách nejistoty a nervozity na trhu. Momentálně je trzích relativní klid a tak zájem o zlato je mírně v útlumu. To se však může kdykoli a relativně rychle změnit.

Dnes se jedna trojská unce ryzího zlata obchoduje na hodnotě cca 1.230 USD. Většina obchodníků přitom předpokládá, že cena zlata se bude letos ohybovat v rozpětí 1.200 – 1.300 USD za unci. Cena zlata se tak z tohoto pohledu zdá aktuálně být spíše na svém spodním minimu.

Naše dnešní výkupní cena zlata je 495,- Kč za každý jeden gram 14 kt zlata bez ohledu na objem. Výkupní cenu zlata kalkulujeme na základě aktuálních burzovních cen dvakrát denně každý den tak, abychom Vám mohli nabídnout vždy nejvyšší možnou hodnotu.

Zdroj: Kitco, Goldprice, Profihotovost 





Zpět na výpis článků