Cena zlata roste společně s rizikem na trzích

Věc se má poměrně jednoduše – světovou ekonomiku obecně již delší dobu sužuje všeobecná nejistota a nepříliš optimistické vyhlídky do budoucnosti. Pro velké investory to znamená zásadní problém – není moc do čeho bezpečně investovat své peníze a zajistit tak jejich bezpečné zhodnocení. Stále více investorů se tedy obrací k již osvědčeným způsobům, jak své investice ochránit. Jedním z nejlepších a zároveň nejspolehlivějších je právě investice do nákupu fyzického zlata. Celosvětově se tak zvyšují investice nejen do nákupu zlata samotného, ale i do veřejně obchodovaných fondů, které jsou na obchod se zlatem navázány.  

Zlato je stále nejlepší investicí


Stále více zřejmé je to, že vzhledem k nejistému vývoji ekonomiky je dnes nejlepší investicí něco fyzicky vlastnit. Něco – cokoli jiného než peníze samotné.  Hodnota peněz je dnes velmi sporná a je čistě závislá na důvěře v ně kladené. Peníze dnes nenesou takřka žádný úrok, nebo jen velmi nepatrný a jejich hodnota se může navíc časem velmi měnit. Je známým faktem, že po zrušení „zlatého standardu“ mají peníze ve skutečnosti (pomineme-li hodnotu důvěry) hodnotu právě jen toho otištěného papíru.

Investice do zlata je tedy logickým řešením. Zlato vždy fungovalo jako platidlo a jeho hodnota bude vždy „nějaká“. Pravdou je, že investice do zlata nenese žádné úroky a krátkodobě ani nijak významný zisk. Jako bezpečné řešení, jak investovat peníze je nákup zlata vždy atraktivní řešení.
 
Zdroj: zlato.cz, Profihotovost 





Zpět na výpis článků