Jaká bude tento týden cena zlata?

Cena zlata je aktuálně (dnes) na burze usazena na hodnotě okolo 1.314 USD, potažmo 1.100 Euro za jednu trojskou unci ryzího kovu. Tak jako vždy, působí na cenu zlata několik základních fundamentů, jejichž vliv si vzájemně protiřečí a na cenu zlata tak působí jak tlaky vedoucí k jejímu růstu, tak tlaky vedoucí k opaku. Rozhodne tedy to, který z vlivů a fundamentů nakonec převáží.
 

O vývoji ceny zlata pro tento týden navíc nemají příliš jasno ani oslovení odborníci. Přesných 50 % oslovených analytiků z Wall Street je přesvědčeno, že cena zlata tento týden poroste. Tato informace však zároveň znamená, že zbývajících 50 % je přesvědčeno o opaku, tedy že cena zlata se nezmění anebo spíše klesne.
 

Ještě větší skepse ohledně růstu ceny zlata v tomto týdnu panuje mezi nezávislými analytiky a investory. Zde věří v růst ceny tento týden dokonce pouhých 40 %.
 

Jak z průzkumu plyne, nejsou pro tento týden ohledně ceny zlata nijaká velká očekávání a nelze tedy čekat nějaký významnější nárůst ceny. Dá se spíše předpokládat, že i v tomto týdnu se cena zlata bude pohybovat někde na současném stavu a nebude nijak dramaticky klesat, ani stoupat.
 

Aktuální výkupní cena za každý jeden gram 14 kt zlata je dnes u nás 510,- Kč, za každý jeden gram 18 kt zlata pak 654,- Kč.
 

Zdroj: Kitco, Profihotovost




Zpět na výpis článků