Zlato je stále dobrá investice

O zlatu jako vhodné investici se v poslední době příliš nepíše a je to možná škoda. Zlato totiž zůstává stále jednou z nejziskovějších investic. Podíváme-li se na meziroční zhodnocení, vychází nám zlato v porovnání s ostatními komoditami, akciemi, měnami a indexy, stále jako jasný favorit.
 
V roce 2016 rostla hodnota zlata v podstatě kontinuálně. Letos je cenová hladina zlata více rozhoupaná. Zlato chvíli na hodnotě získává, chvíli ztrácí. Přesto je i letos celková bilance hodnoty zlata zisková. Investovat do zlata se vyplatí zejména, pokud se jedná o investici dlouhodobou, v rámci jednoho, či více let. Geopolitická situace ve světě navíc nasvědčuje tomu, že nejistota a nervozita na trzích bude nadále pokračovat, a to by mělo dlouhodobě hodnotu zlata spíše zvyšovat.
 
Dnes se jedna trojská unce ryzího zlata obchoduje na hodnotě 1.280 USD, v kurzovém přepočtu 1.085 Euro. Podle odhadů oslovených analytiků z Wall Street, by měla hodnota zlata tento týden spíše stoupat. Naše aktuální (dnešní) výkupní cena je 510,- Kč za každý jeden gram 14 kt zlata.
 
Zdroj: Kitco, Profihotovost 





Zpět na výpis článků