Zlato se začíná opět třpytit

Dnes se jedna trojská unce ryzího zlata obchoduje na burze na částce 1.321 USD. To je mimochodem letošní nejlepší cena. Letos ještě nikdy nad tuto hranici cena zlata nevystoupila.       
 
Zdá se, že po lenivém letním prázdninovém období se obchodníci vrací ke své práci a začínají obchodovat. Včera i dnes výrazně stoupla poptávka po nákupu zlata a tak se cena zlata na burze dnes vyšplhala až na úroveň 1.321 USD za unci.
Zlato je pro obchodníky atraktivnější zejména kvůli stále slabšímu dolaru i kvůli přetrvávající nestabilitě a geopolitické nejistotě na trzích. Zlato si stále drží status bezpečné investice, kam vhodně a relativně bezpečně investovat.

Předpovědi vývoje cena zlata v tomto týdnu jsou navíc dále optimistické a věští ceně zlata další růst. Celkem 73 % oslovených odborníků z Wall Street a 48 % maloobchodních nezávislých obchodníků na trhu se zlatem si myslí, že cena zlata tento týden poroste.

Některé analýzy expertů na zlato dokonce předvídají zlatu na konci tohoto roku výstup až na hodnotu ve výši 1.400 US dolaru za unci. Čeká nás tedy oživení zájmu o zlato a růst jeho ceny ?? 

Zdroj: Kitco, Profihotovost 




Zpět na výpis článků