Býčí trh se zlatem je tu

V průběhu dnešní noci zaznamenala cena zlata významný milník. Prolomením ceny 1940USD/unci dosáhla cena zlata svého dvouměsíčního maxima, znamená to 20% nárůstu ceny oproti dvouletým minimům zaznamenaným v listopadu 2022.

Trh se zlatem můžeme v aktuální situaci nazývat býčím trhem, tedy stavem obchodování kdy každý následující vrchol ceny je vyšší než poslední vrchol v minulosti. Jde tedy o stav trhu kdy je možné s velkou pravděpodobností předpokládat že náasledující cena jakéhokoli aktiva bude vyšší než cena aktuální.

Nejen že cena zlata nastoupila býčí trend. Můžeme také konstatovat že zlato ažívá nejlepší start roku od 2012. Protože to bylo naposledy kdy zlato za tři týdny nového roku zvýšilo cenu o 100 dolarů..

Co na to mohou říci obchodníci se zlatem? Doufat a věřit že býčí trh nikdy neskončí a že cena zlata poroste ještě dlouho. Na takovém trhu umí obhcodovat každý diletant a není třeba žádného výrazného obchodního umu. Jenže každý ví že trhy jsou nepředvídatelné a že trend se může kdykoli otočit. Kdy a jak to proběhne neví jistě nikdo. Ti nejpší z nás vycítí v pravou chvíli že hody končí, že trend se otočí a jako první dokáží s předstihem zareagovat.

Upřimně přeji všem našim partnerům aby patřili do tété skupinky privilegovaných odborníků na trhy.

zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost.cz
zdroj kitco.com, analyzy vykup zlata praha.cz






Zpět na výpis článků