Cena zlata dosáhla do výše kde nebyla devět měsíců

Cena zlata dosáhla dlouho, devět měsíců, nevídaných maxim. Hnací silou je jednoznačně obava světa, lidí, investorů z eskalace konfliktu na hranicích Ukrajina Rusko. Cena prorazila úroveň 1900 USD/ unci. To je zcela nevídaná výše a je to signál že situace je opravdu vážná. Malá odbočka ke konkurentu zlata - k bitcoinu. Je brán jako investiční varianta ke zlatu, jako tzv zlato 2.0. Opravdu těžká doba která nastala ukazuje že to s kryptoměnami není úplně pravda. Bitcoin čelí ohromným propadům a zatím je kontinuálně vyprodáván, podobně jako akcie. Jen a pouze zlato roste, s jistotou stvrzující svou roli bezpečného přístavu pro investice.
Stačí vnímat co děla Putin a jeho tiskovky se světovým obchodem, jak reagují burzy všude na světě. Jednoznačně se potvrzuje že kapitál je velmi plachý a když cítí nejistotu a nebezpečí prchá do úkrytu. A tím je pro investory nákup zlata. 
Nikdo neví co má Rusko v plánu, nikdo neví co se bude na Ukrajině dít dokud Putin nevydá své rozkazy. Všichni musí čekat, všichni jsou rukojmími budoucího vývoje. 
Pokud se situace uklidní, Rusko se zastaví tam kde teď je a začne se stahovat, cena zlata půjde dolů. Musíme všichni  doufat v tento vývoj i když pro obchod s drahým kovem by byl lepší pohyb opačným směrem.

zdroj kurzy.cz kitco.com
zpracoval jiri.bohuslav@profifhotovost.cz vykup zlata praha.cz




Zpět na výpis článků