Cena zlata má svou aktuálně férovou cenu na burzách

Výkupní cena zlata 14 kt 760-780 Kč představuje férové tržní zhodnocení zlatlého kovu. Zlato našlo svoují aktuální rovnováhu. Navzdory ohromné nejistotě na trzích, navzdory extremním úrokům v centrálních bankách, navzdory brutální válce na Ukrjině - navzdory všem nepříznivým faktorům zlato stojí pevně a oddolává tlakům. Nedělá vlastně nic jiného než plnění své hlavní role - bezpečného přístavu pro peníze. Težko v dnešní době hledat na burzách podobně stabilní investici. 
Pro srovnání - bitcoin spadl již o 67% akciový index S&P 500 -20% od začátku roku. Zlato vede!!! Proč zlato označujeme šampiónem? Nenajdete akcii, komoditu, kryptoměnu která by nebyl níže než na začátku tohoto pekelného roku!!! Cena zlata je o něco vyšší než za jakou se prodávalo v lednu 2022.
To je zcela unikátní výkon šampióna. Dobře si vede dolar, který díky akcím americké centrální banky získává na hodnotě a konkuruje zlatu v jeho roli uchovávatele hodnoty.
Ostatní tituly obchodované na burzách v aktuálních těžkých dobách nemají ani náznakem šanci napodobit zlato nebo dolar. Obchodníci na burzách, pokud chtějí vydělávat, musí spekulovat na další poklesy, tzv byt krátcí, hrát na další a další poklesy, čímž logicky ceny akcií a krypta zažívají další a další poklesy cen.


zpracova jiri.bohuslav@profihotovost.cz
zdroj kitco.com bloomberg,com analýzy vykup zlata praha.cz




Zpět na výpis článků