Cena zlata opustila pětiměsíční maxima a vydala se směrem dolů dolů

Na poslední tiskové konferenci šéfa amarické cenrální banky, pana Powella, kde byl spolu se svojí spolupracovnící paní Yellen nezazněly dobré zprávy pro zlato. Tyto dvě opravdu těžké váhy americké makroekonomiky nasadily při své prezentaci pověstný hawkish tón který vyděsil obchodníky ze zlatem. Hawkish znamená pro analytiky jasný náznak že se blíží tvrdší akce které mají za cíl podpořit dolar, nastartovat jeho růst a snížit inflaci. Toto je typický výčet kroků které jsou proti ceně zlata. A na vývoji cen se to projevilo takřka okamžitě.
Zlato ze svých výšin na pětiměsícních maximech zašalo klesat a má za sebou již osm dní kdy šla cena zlata dolů. Během této cesty ztatilo na hodnotě 100 Euro/ unci. Pro náš výkup zlata praha to  znamenalo pokles výkupní ceny za 14 kt na 720 Kč/g z původních krásnych 750 Kč/g.
Budoucnost trhu je nejistá, jsme svědky velkých výkyvů ceny zlata oběma směry, svět je plný velkých zavažných makroekonomických událostí které přicházejí v rychlém sledu a výrazně rozkolísavají ceny všech komidit, nejen zlata.

zdroj kitco.com analyzy vykup zlata praha.cz
zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost.cz




Zpět na výpis článků