Cena zlata podle analytiků

Agentura Kitco, která se zabývá analýzou trhů provádí každý týden rozsáhlou anketu mezi respondenty, tedy analytiky a odborníky na trhu se zlatem, jejímž cílem je predikovat, jakým směrem se vydá cena zlata.
 

Každý týden se ankety účastní stovky oslovených odborníků a vyjádří svůj odhad, jak se bude podle jejich mínění cena zlata v následujícím týdnu vyvíjet.
 

Oslovení odborníci se pro tento obchodní týden vyslovily následovně. Rovná polovina (50%) oslovených analytiků z Wall Street si myslí, že cena zlata stoupne. Druhá polovina je ovšem toho názoru, že cena zlata bude stagnovat anebo spíše klesne. Stanovisko Wall Street tedy o ceně zlata v tomto týdnu moc nenapoví.
 

Oslovení odborníci a obchodníci se zlatem na nezávislém maloobchodním trhu se vyslovili v tom smyslu, že 56 % si myslí, že cena zlata poroste. Výsledek tedy opět není nijak přesvědčivý, protože 44 % si myslí opak.
 

Z uvedeného průzkumu agentury Kitco plyne, že cena zlata se v tomto týdnu zřejmě nijak výrazně nepohne, a to ani směrem nahoru, ani směrem dolů. Pro cenu zlata v dlouhodobější perspektivě bude určující následný vývoj kurzu US dolaru a sice to, jestli dolar posílí, či naopak oslabí.
 

Aktuální cena zlata dnes je 1.321 US dolaru , v přepočtu 1.076 Euro za jednu trojskou unci ryzího kovu.
 

Zdroj: Kitco, Goldprice, Profihotovost






Zpět na výpis článků