Cena zlata prudce klesla

Dnes jsme zaznamenali prudký pád ceny zlata. Na prudký náhlý pokles ceny je velmi obtížné se připravit.
Důvodem pádu ceny zlata jsou nová statistická data v USA.
Všichni byli zaskočeni výsledkem za leden 2024. Meziměsíční nárůst inflace podpořil obavy z následujících akcí FEDu. Je široce očekávano pomalé ale soustavné snižování úroků. Ovšem rostoucí inflace tlačí centrální bankéře druhým směrem - nesnižovat, držet a být ready na případný růst úroků. Pokud je hlavním cílem centrální banky boj s inflací, musí nechat sazby beze změny nebo je dokonce lehoučce zvýšit.
V době klidu, bez válek a dalších krizí by bylo pravděpodobně možné odhadnout jakým směrem se bude cena zlata pohybovat. Akce FEDu exkluzivně ovlivní ceny zlata i akcií. Ovšem v dnešní turbulentní době jistoty přestávají být jistotami.
Stačí totiž významný vývoj na Ukrajině nebo v Gaze, nebo útok na obchodní lodě vedený povstalci z Jemenu. Mohou přijít i oprávněné obavy z krachu další banky v USA.
Pokud cena zlata klesá vlivem akcí FEDu, geopolitické tlaky a z nich plynoucí obavy poženou cenu zlata vzhůru. Kdo ví co plánují v Rusku, Gaze, USA nebo kdy padne nějaká banka? Nikdo!!!! Kdo ví kdo vyhraje prezidentské volby v USA? Nikdo!!!!
Nikdo tedy ani nemůže předpovědět co bude dál. Svět je v ohromné nejistotě a to vždy pomáhá ceně zlata k výšinám. Aktuální pokles ceny zlata vlivem nečekaně vysoké inflace v USA může být během minut otočen směrem vzhůru negativní zprávou z politiky která vyděsí celý svět.
Více na našem facebooku. profihotovost.cz




Zpět na výpis článků