Cena zlata roste už tři dny za sebou

Zlato zažívá tři pozitivní dny. Na obrázku / vývoj ceny zlata po dnech / můžete vidět, že během této doby úspěšně smazalo ztráty, které nabralo během posledních tří týdnů, a dosáhlo ceny 1770 Euro za unci. Cena zlata se během posledních tří týdnů několikrát odrazila od podpory na úrovni 1740 Euro.
Nárůst ceny na burze o 30 Euro je vynikající zprávou pro naše klienty. Výkupní cena zlata 14 karátů vzrostla až 25 Kč na gram až na úroveň 775 Kč/g
Co způsobuje současný růst ceny zlata? Stejně jako v minulosti, za tímto růstem stojí makroekonomická data. Tentokrát měla významný vliv na výkupní cenu zlata v Praze nečekaně klesající čísla z oblasti výroby a služeb. Obaě tyto indikátory poklesly, což naznačuje, že postupný útlum americké ekonomiky stále pokračuje. (PMI flash manufacturing data a PMI flash service data)
Peníze jsou velmi citlivé na ekonomické změny. Jakmile se objeví nějaký problém v ekonomice, rychle hledají útočiště v bezpečných přístavech, jako je zlato. Právě to se děje právě teď. Negativní ekonomická čísla děsí investory, kteří reagují tím, že uchovávají své prostředky v bezpečných aktivách, jako je zlato.
Otázka, jak dlouho bude tento růst trvat, zůstává otevřená. Musíme čekat na další události, zprávy a ekonomická data. Všechno může ovlivnit cenu zlata, a to v jakémkoli směru. Předvídat, kam se cena zlata ubere, je velmi složité, obzvláště v dobách výjimečných výzev, kterým svět čelí.

zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost.cz
zdroj kitco.com analyzy vykup zlata praha.




Zpět na výpis článků