Cena zlata tento týden

Aktuálně, tj.dnes se cena jedné trojské unce ryzího zlata pohybuje na úrovni 1.343 US dolaru, v kurzovém přepočtu pak 1.082 Euro.
 

Z dlouhodobého hlediska, již od začátku roku 2016 zlato v podstatě trvale nabývá na hodnotě. Je pravdou, že se občas vyskytují krátkodobé epizody, kdy hodnota zlata klesá, ale dlouhodobý trend je evidentní – cena zlata postupně roste.
 

O příčinách je možno spekulovat, nicméně zásadní pro vývoj ceny zlata je aktuálně slábnoucí kurs amerického dolaru a jistá míra nejistoty a nervozity na světových trzích, zejména s ohledem na přehřátý akciový trh.
 

Pro tento týden je dle průzkumu společnosti Kitco názor analytiků a expertů na ochod se zlatem následující. Jen mírně větší polovina, přesně 52 % analytiků Wall Street je přesvědčena, že hodnota zlata poroste i v tomto týdnu. U nezávislých expertů a investorů je procento optimistů větší a celých 62 % z nich si myslí, že cena zlata tento týden poroste.
 

Naše dnešní – aktuální výkupní cena zlata je ve výši 490,- Kč za každý jeden gram 14 kt zlata. Zlato můžete i výhodně zastavit, a to za zástavní cenu 440,- Kč za zakždý jeden gram 14 kt zlata.
 

Zdroj: Kitco, Goldprice, Profihotovost






Zpět na výpis článků