Cena zlata vzrostla za 10 let o 74 %

Během posledních desíti let vzrostla nominální hodnota zlata o velmi slušných 74 %.
 

To je v rámci obchodovatelných komodit velmi dobrý výsledek a žádná jiná komodita se mu ani nepřiblížila. Dlouhodobě je tedy investice do zlata stále velmi zajímavá a výnosná. Zároveň má investice do zlata jednu další nespornou výhodu – je to investice bezpečná. Zlato nepodléhá inflaci, tak jak je tomu u tištěných peněz a v případě jakéhokoli globálního ekonomického otřesu na hodnotě vždy spíše získá, zatímco vše ostatní na hodnotě ztrácí.
 

Investovat do zlata je zkrátka stále v kurzu. Důležité je si ale uvědomit, že investice do zlata je zejména dlouhodobá – jen taková má totiž smysl. Pro rychlé zbohatnutí je investování do zlata pro časté cenové turbulence nevhodné a ne vždy bezpečné.
 

Dnes se jedna trojská unce ryzího zlata obchoduje za částku 1.270 USD , v přepočtu 1.091 Euro. Nejvyšší dosažená letošní cena přitom byla 1.346 USD, což je momentálně o 76 US dolaru na unci více, než je cena současná. Podle oslovených expertů jsou navíc vyhlídky pro cenu zlata na tento týden nepříliš optimistické.
 

Většina oslovených expertů z Wall Street (69%) si myslí, že tento týden cena zlata spíše klesne. Ani mezi maloobchodními obchodníky a investory nepanuje optimismus a celých 42 % respondentů očekává pokles ceny zlata.
 

Výkupní cena zlata na našich prodejnách v Praze a v Plzni je dnes 505,- Kč za každý jeden gram 14 kt zlata. Za zlato 18 kt dnes nabízíme výkupní cenu 647,- Kč za gram. Přijďte nás navštívit,
 

Zdroj: Kitko, Goldprice, Profihotovost




Zpět na výpis článků