Cena zlata začala klesat

Cena zlata po dosažení historických maxim dnes začala ztrácet a klesla téměř o 100 Euro/unci. Na trh se vrací pomalu ochota riskovat, což napomáhá růstu akcií a kryptoměn. Akciové indexy všude na světě rostou, to platí i o burze v Praze. Investorům se vrací ochota k rizikovějším investicím, růst akcií a krytpoměn je typickým výsledkem rostoucí odvahy hráčů na trhu. Ropa ztratila v průběhu včerejška velký kus své ceny / poklesla až o 15%/, všichni musíme doufat že tento vývoj bude pokračovat a hlavně že se brzy odrazí u čerpacích stanic, každý řidič je v šoku z ceny 50 Kč/ litr nafty, někdy i vyšší.
I naše výkupní cena zlata musela následovat vývoj na trzích a ze svého maxima 840 Kč/ g 14 kt musela být snížena na 820 Kč/g.

Hlavním důvodem těchto pohybů jsou první náznaky o jednání mezi Urajinou a Ruskem. Trh dnes bude sledovat očekávané jednání ministrů zahraničí Ukrajiny a Turecka. Výsledek  schůzky může ovlivnit dnešní sentiment a tím i další vývoj na trzích komodit, akcií nebo kryptoměn. V každém případě platí že ceny na trzích jsou naprosto nepředvídatelné a odhadnout například krátkodobý vývoj ceny zlata je prakticky nemožný úkol. Cenotvůrcem je akatuálně jen jeden člověk, jmenuje se Putin. Na jeho rozhodnutích záleží další vývoj válečného konfliktu a na vývoji války záleží vývoj ceny komodit.

zdroj kitco.com kurzy.cz analyzy vykup zlata praha.cz
zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost.cz




Zpět na výpis článků