Je čas na nákup zlata???

Wells Fargo, jeden z významných světových investorů informuje o svých aktuálních plánech. Po sedmi měsících setrvalého růstu došlo v září k drobnému ochlazení trhu a poklesu ceny zlata. Dnes se zlato prodávalo za cenu o 200 USD nižsí než byly rekordní maxima v srpnu.

Hlavním důvodem aktuálního poklesu ceny zlata je silný dolar, obvyklý důvod k pohybu ceny směrem dolů.

Pouze pět krát za od roku 1980 vykázalo zlato růst 37 procent v průběhu tak krátké doby jako v srpnu. Takto rychlý růst ovykle znamená že se cena nahoře neudrží příliš dlouho.

Podobný pokles ceny zlata bylo možno registrovat i v roce 2011, kdy zlato dosáhlo svých maxim stejně jako letos.

Před vypuknutím letošního rekordního růstu měl dolar setvale sestupnou tendenci, což pomohlo nastartovat růst ceny zlata.

Pro odhad aktuálního trendu je třeba vzít v úvahu tyto fundamenty: nízká cena peněz, kvantitativní uvolňování a pravděpodobný pokles dolaru. Wells Fargo předpokládá že právě tyto události v brzké budoucnosti nastanou a budou tlačit cenu zlata směrem vzůhu.

Právě proto by mohl být aktuální pokles ceny dobrou nákupní příležitostí.


zdroj Kitco, analýzy vykup zlata praha,  zpracoval J.Bohuslav jiri.bohuslav@profihotovost.cz

 

 

 

However, Wells Fargo’s optimistic view on gold has not changed with the bank remaining bullish on the yellow metal.

“The fundamental backdrop looks good. Interest rates remain low, money supplies excessive (quantitative easing), and we are doubtful that the U.S. dollar’s September rally has long legs,” LaForge said. “We view gold at these prices as a good buying opportunity and, as evidenced by our 2021 year-end targets, expect higher gold prices.”

Back in July, Wells Fargo released its updated gold price forecasts, stating that gold could rise all the way up to $2,200 - $2,300 by the end of next year, which means there is still a lot of upside potential. 






Zpět na výpis článků