Nejhodnotnější firma světa - Apple ztratila svojí pozici

Ani Applu se nevyhla válečná, pocovidová nebo třeba inflační krize. Krizí různých typů je okolo nás v dnešní době tolik, jako nikdy v poválečných letech. I takový gigant jako je firma Apple doplatil na všeobecný pokles všech burz a akcií. Dopady to nejsou fatální ale ztráta pozice nejhodnotnější firmy není malá věc. Apple byl pro zajímavost překonán Aramcem, arabským ropným a plynovým gigantem. 
Podobně nepříznivé zprávy máme i z crypta. Bitcoin včera spadl až na své 18ti měsíční minimum, Dnes sice vykázal drobnou korekci směrem vzhůru ale trend je zatím silně nepříznivý.
Důvodem výprodejů je silně klesající chuť investorů riskovat, zbavují se všech titulů a své peníze soustředí do bezpečí. Aktuálně největší bezpečí vidí investoři v dolaru, který zpevňuje díky růstu úroků který servíruje americká centrální banka.
Cena zlata se v extrémně nejisté době již několik týdnů za sebou vydává také směrem dolů, naštěstí ale můžeme konstatovat že pokles je sice setrvalý ale mírný. Nicméně se cena zlata již velmi nebezpečně blíží hranici 1800 USD/unci, která je vnímána jako tzv support / podpora /. Support je taková cena na burze která aktivizuje obchodníky svojí nízkou úrovní k nákupům. Tyto nákupy pak zajistí růst ceny, která se pod úroveň supportu nepropadne. Při proražení supportu hrozí další prudký výprodej spojený s dalším poklesem ceny.
Na našem, českém trhu vykupní ceny zlata kolísaly relativně málo, v průběhu minulého týdne +- 15Kč/g. Detailní popis trhu s výkupem zlata v Praze můžete nalézt na našem facebooku https://www.facebook.com/profihotovost.cz.

zdroj analýzy vykup-zlata-praha.cz
zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost.cz




Zpět na výpis článků