Nový prezident USA a cena zlata

Tak, a je to tady… americký Bílý dům má již nového nájemníka. Donald Trump se netají se svými ambiciózními a mnohdy revolučními plány, jak postavit skomírající americkou ekonomiku zpět na nohy. Se svým „America first“ se nyní podle všeho s vervou vrhne do realizace a prosazování svých předvolebních slibů a plánů.

Otázkou, která ovlivní mimo jiné i světovou cenu zlata je to, jak se novému americkému prezidentovi jeho plány bude dařit skutečně prosazovat a uvádět v život. Poměrně známá je totiž averze části washingtonské administrativy vůči chystaným změnám. Nový prezident tedy bude muset řadu svých plánů na domácí půdě skutečně nelehce vybojovat a prosadit.

Právě to, jak se bude Donaldu Trumpovi v jeho plánech regenerovat domácí ekonomiku dařit přitom jistě ovlivní i cenu zlata. Zlato si letos přitom nevede nijak špatně a po propadu ceny na přelomu loňského a letošního roku opět posiluje,
Nejen kvůli změně v Americe, ale i díky letošním očekávaným a nejistým volbám v řadě evropských zemí, může být situace v ekonomice poměrně nejistá a to by mělo zlatu podle všeho svědčit. V dobách nejistých totiž zlato historicky vždy posílilo. Jak to bude letos, ukáže čas.

Zdroj: Profihotovost 




Zpět na výpis článků