Pětidenní klesající trend se otočil

Cena zlata byla pod velkým tlakem. Nejvíce obchodníkům se zlatem škodil výrazně zpevňující dolar přitahující k sobě investice ze zlata. Dolar sílil díky akcím FEDu který doposud nevídaně zvyšoval své úrokové sazby a tím měnu zpevňoval. Investoři tak přesouvali své zdroje ze zlata k dolaru a tím tlačili cenu zlata níž a níž, speciálně po prolomení podpory na úrovni 1700 Euro/unci.
Dlouho očekávaný obrat nastal v druhé polovině týdne kdy ce trend otočil a cena zlata začala opatrně růst. Co vedlo ke kýženému obratu? Dolar, samozřejmě. Začal ztrácet ve chvíli kdy na trzích zavládlo přesvědčení že americká centrální banka bude spíše holubičí a úroky zvýší o méně než procento. Ceně zlata pomohla i Evropská centrální banka která neohlásila žádné razantní změny své politiky.
Zlato roste již pět dní, radujeme se z obrácení trendu, bohužel růst je spíše opatrný, po malých částkách. nicméně i tak je to prostor pro býčí nákupy které by měly i nadále postrkovat cenu zlata směrem vzhůru. Další informace o vývoji výkupních cen zlata nalezneta na našem facebooku. https://www.facebook.com/profihotovost.cz/

zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost.cz
zdroj kitco.com analyzy vykup-zlata-praha.cz
 




Zpět na výpis článků