Poptávka po zlatu stále silná

Poměrně nezvyklé je, že i přes navýšení úrokových sazeb na US dolar v březnu tohoto roku cena zlata nijak neklesla, naopak spíše roste.

Obvykle platilo jedno zásadní pravidlo. Vždy po navýšení úrokových sazeb na dolar se hodnota zlata spíše snížila. Toto pravidlo má svoji železnou logiku – pokud zvýšíte sazby na US dolar, investice uložené v této měně nesou majitelům vyšší úroky a tedy více vydělávají. Zlato, jakožto investice, která žádné úroky nenese pak ztrácí na atraktivitě a jeho hodnota klesá.

Zdá se ale, že obecně platná pravidla v dnešním komplikovaném a stále více provázaném světě nemusí platit vždy. Momentálně totiž hodnota zlata mírně stoupá a to i navzdory nedávno zvýšeným úrokovým sazbám a poměrně dobrým číslům z americké ekonomiky.

Dnes se jedna trojská unce ryzího zlata na burze obchoduje na částkách 1.280 USD respektive 1.137 Euro. Vzhledem k stávajícímu kurzu koruny vůči Euru můžeme tedy dnes svým zákazníkům nabídnout zajímavou výkupní cenu zlata a to konkrétně 535,- Kč za každý jeden gram 14 kt zlata.

Uvedená výkupní cena zlata platí pro všechny zákazníky a není dále nijak jinak podmíněna (např. objemem výkupu).
Přijďte výhodně prodat / zastavit své zlato! Nabízíme profesionální servis a férové jednání. Přijďte nás navštívit do jedné ze třech prodejen v Praze.

Zdroj: Profihotovost 





Zpět na výpis článků