Zhmotnění zlého snu na Ukrajině vyhnalo cenu zlata do výšin

Cena zlata se dnes dopoledne vyšplhala na svoje dvacetiměsíční maximum.Nejvyšší dosažená cena byla okolo 1960 USD/unci. I díky oslabující koruně / aktuálně 24,84 Kč/ Euro / se výkupní cena zlata dostala na hodnotu 770 Kč/g 14 Kt. Takto vysokou cenu jsme nabízeli pouze v době na začátku pandemie Covidu, kdy byl celý svět v totálních obavách protože ještě nebyly k dispozici vakcíny. 
Burzy všude klesají, akcie i kryptoměny se prodávají a peníze se přesouvají do zlata. To reaguje kontinuálním růstem ceny, klasická reakce při těžkých časech,již mnohokrát zmiňovaná funkce zlata jako bezpečného přístavu pro investice.
Nám nezbývá než přát lidem na Ukrajině aby jejich válečná noční můra měla co nejmenší dopad na jejich životy a aby co nejdříve skončila.
Můžeme očekávat další růst ceny zlata až k absolutnímu historickému maximu 2050 USD/ unci. Pokud by se cena zlata vyšplhala takto vysoko, je pravděpodobný další růst až do výšek okolo 2500 USD/ unci. 
Samozřejmě tento scénář si nikdo nepřeje, protože by to byla reakce trhů na ještě větší vyhrocení válečného konfliktu který máme bohužel z geopolitického hlediska hned za humny.

zdroj kitco.com goldprice.org kurzy.cz
zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost.cz vykup zlata praha.cz




Zpět na výpis článků