Zítra bude publikován report o nově vzniklých pracovních pozicích v USA

Jak už jsme zvyklí, cena zlata závisí na extrémním množství makroekonomických dat. Jedním z nejvýznamnějších idnikátorů je počet nově vzniklých pracovních pozic. Jak může počet pozic ovlivnit cenu zlata? Víme že pro cenu zlata vždy platilo a žejmě ještě dlouho platit bude že čím hůře se vyvíjí makroekonomika, tím lépe se vyvíjí cena zlata. Opět nezbývá než zmínit onu tolikrát propíranou funkci bezpečného přístavu pro peníze. Investoři jsou plaší a reagují na všechny znepokojující novinky rychlou snahou o zabezpečení svých investic. Přesunou peníze z akcií průmyslových firem / těch firem které mívají v horší výledky v těžkých časech / do zlata, které je na výrobe a průmyslu zcela nezávistlé. Zlato na zvýšenou poptávku reaguje nárůstem ceny.
Zítra se bude publikován report o počtu nově vzniklých pracovních pozic. Potrvdí se vzestup ekonomiky a přibyde více pracovních pozic než minule? Nebo tento indikátor poklesne, čímž potvrdí že ekonomika se zmenšuje vlivem rostoucí nákazy variantou Delta? Bohužel nikdo na trhu neví kam se toto číslo posune a nikdo tudíž neví jakým směrem se zítra cena zlata pohne.
Výkyvy ceny zlata jsou krátkodobé, trpělivý investor čeká, protože ví že cena zlata dlouhodobě roste. Ovšem každodenní obchodník se zlatem musí být v těchto obdobích maximálně ve střehu a mít scénaře pro pohyb ceny zlata oběma směry.
Cena zlata v minulém týdnu na chvíli prorazila hladinu 1800 USD/ unci / dlouhodobá psychologická hranice, support /ale rychle se vrátila nad tuto kritickou hodnotu.

zpracoval: jiri.bohuslav@profihotovost.cz
zdro: kitco analýzy vykup  zlata praha.cz
 




Zpět na výpis článků