Zlato pokleslo na ctyřměsíční minimum

 
Níže je kopie tweetu Donalda Trumpa. Stačilo aby napsal jednu jedinou větu. " Blížíme se velice blízko velké dohodě s Čínou, oni ji chtějí i my ji chceme.
Tato kratičká věta velice silně ovlivnila vývoj na trhu se zlatem i s akciemi. Co nastalo po publikování této věty? Investoři uvěřili že se díky této dohodě začne dařit průmyslu. I když se jedná jen o jednu větu, i když se jedná o proces který již prošel mnoha turbulencemi a po mnoha měsících nemá žádný výsledek. Přesto všechno investoři věří že k dohodě skutečně dojde a obchodní válka USA Čína skončí. A právě proto se odvrátili od zlata a peníze přesunuli do akcií průmyslových podniků. Díky tomu cena zlata klesla a DJIA / index cen největších amerických firem / kontinuálně roste.
Jaké je poučení? Osud peněz investovaných na burze je vždy absolutně nejistý. Každý investor, včetně těch největších, je vždy zajatcem podobných zpráv a událostí které opravdu nejde předpokládat. Například cena zlata byla víceméně stabilní posledních pár dní. Investor udělá rozhodnutí a třeba nakoupí zlato. Ovšem nikdy nikdo neví kdy a co bude prezident USA publikovat na svůj tweet. Stejně tak nikdo neví jaké nečekané zprávy přinese další den. Neboli nejistota je věčný průvodce každého obchodníka s akciemi nebo komoditami.
Náš výkup zlata praha vždy reaguje na tyto výkyvy cen a snaží se vždy nabízet výkup zlata za co nejférovější ceny.
zdroj analýzy profihotovost jiri.bohuslav@profihotovost.cz








Getting VERY close to a BIG DEAL with China. They want it, and so do we!


6:35 AM - 12 Dec 2019





Zpět na výpis článků