Zlato překonalo svá historická maxima

V pátek došlo na trhu se zlatem k rekordnímu vývoji. Zlato se dostalo na cenu která nebyla nikdy v historii vyšší. Není překvapení že cena zlata roste. Všichni vědí že jakékoli problémy ve světě podporují růst ceny zlata. A o problémy není aktuálně ve světě nouze.
Chronické geopolitické zápletky typu obchodní válka USA Čína, velká nestabilita na dálném východě nebo třeba migrační krize přetrvávají a zatím se nemenší. Už jen tyto vlivy držely v posledním čtvrtletí 2019 cenu zlata velmi vysoko. Nová aktuální rána pro globální bezpečí, epidemie koronaviru, byla jen další událostí která podpořila růst ceny zlata směrem k historickému maximu.
Z Číny přisla i další negativní zpráva. Objem prodeje šperků v době Valentýna byl hluboko pod dlouhodobými průměry za toto období. Tato zpráva nikoho nepřekvapí. Kdo by šel ven do obchodů pro zlato a riskoval nákazu? Nicméně důsledkem bude celosvětový propad prodeje fyzického zlata koncovým zákazníkům.
Pokud zlato poroste, nebude to zcela určitě díky uličnímu prodeji ale díky investorům na burze nebo nákupům fyzického zlata pro průmyslové využití.
Náš výkup zlata praha na tento vývoj samožřejmě reaguje. Našim zákazníkům nabízíme výkup zlata 14 Kt za 655 Kč/g. Tato cena je historická i pro naši firmu, užíváme si rekordní cenu.
zdroj: Kitco, goldprice.org, patria a analýzy vykup zlata praha.cz
zpracoval: Jiri Bohuslav jiri.bohuslav@profihotovost.cz




Zpět na výpis článků