Zlato reaguje na vývoj v Americe

Cena zlata je stále rozkolísaná a podléhá ekonomickým i politickým fundamentům. Aktuálně nyní reaguje zlato na domácí politické potíže amerického prezidenta Trumpa.

Donald Trump čelí doma stále silnější opozici a zdaleka není jasné, zda se mu podaří skutečně prosadit všechny změny a reformy tak, jak si předsevzal, Naopak začínají sílit pochybnosti, zda se Trumpovi podaří slibované daňové, sociální a hospodářské reformy uvést v život.

Nejistota kolem podpory amerického prezidenta rezultuje v to, že někteří investoři již nejsou tak optimističtí, jak na začátku. Nejistota se samozřejmě negativně projevuje na dolaru, který začal opět mírně slábnout. Dokonce ani opakované zvyšování úrokových sazeb na dolar, které bylo považováno za téměř jisté, nemusí být aktuální.

Nejistota na trzích obecně přeje zlatu a tak jsme v posledních sedmi dnech svědky mírného růstu ceny zlata. Zlato se aktuálně obchoduje na ceně 1.261 USD, respektive 1.120 Euro za trojskou unci. Právě kvůli přetrvávající nejistotě ohledně Trumpovy administrativy očekávají někteří analytici, že hodnota zlata v dohledné době dosáhne hranice 1.300 USD za trojskou unci.

Zdroj: BBG, Zlato.cz, Profihotovost  





Zpět na výpis článků