Putinovo Rusko svojí odpornou agresí významně ovlivňuje vývoj ceny zlata

Na trzích rezonují hrůzné zprávy z války o Ukrajinu. Cena zlata reaguje na každou novou informaci. Když jsou byť jen droboučké náznaky zlepšení, cena zlata začne klesat. Opačným směrem se vydávají ceny akcií. Všechny burzy jsou aktuálně v červených číslech, roste jen cena plynu, ropy, zbojovek a aktuálně i cena zlata. V pátek došlo k výrazné korekci, kdy jsme v průběhu dne museli snižovat cenu z 770 Kč/g 14 kt až na 750 Kč/g 14 kt.
Začátek obchodování v pondělí poslal cenu zlata opět nahoru, aktuální výkupní cena za 14 kt je 765 Kč/g. Důvodem otočení trendu jsou výhružky Putina jadernými zbraněmi. K tomu se přidala informace že ruská centrální banka plánuje velké nákupy zlata aby uložila již téměř bezcené rubly do zlata a zpomalila tak pád své národní měny na témeř nulové hodnoty. Cena zlata vyrostla dopoledne z 1670 Euro/ unci na úrovně okolo 1700 Euro / unci kde se drží již několik hodin.
V dnešní době neexistuje stabilita, neexistují pomalu měnící se ceny. Vše má naprosto nevídanou dynamiku, kdy v závistlosti na zprávách z bojů a z politiky trhy reagují oběma směry. Obchodníci se zlatem musí bedlivě sledovat vývoj a svoje ceny měnit s mnohem větší frekvencí než je obvyklé. I našim zákazníkům doporučujeme pečlivě pracovat se všemi dostupnými informacemi aby pro své obchody zvolili pro ně optimální chvíle s maximalními výkupními cenami.

zdroj: kurzy.cz kitco.com patria.cz
zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost vykup zlata praha.cz




Zpět na výpis článků