Zlato je stále na cestě vzhůru, prorazit 2000USD/unci se nepodařilo

Cena zlata je hlavně ovlivněna válkou na Ukrajině, rostoucí inflací a utahováním měnové politiky ze strany centrálních bank. Vykazuje stoupající trend, ovšem k nastartování dalšího růstu musí prorazit cenovou hladinu 2000 USD/ unci. Až se tak stane, můžeme očekávat další kontinuální růst ceny.

Prorazí ale cena zlata 2000USD/unci.? 

Opět vstupuje do hry hlavní cenotrvůrce, zločinec Putin. Víme že válka je hlavním zdrojem nejistoty a tudíž i hlavním zdrojem rostoucí ceny. Může se stát že vbrzku začnou seriózní jednání o míru a situace se začne zvolna uklidňovat. V tomto případě začne cena zlata, na rozdíl od cen akcií, klesat. Je tudíž velice obtížné předpovědět co bude dál. Celý vyspělý svět si přeje co nejdřívější konec války a utrpení. Platí to i o obchodnících se zlatem, kteří vědí že připadné dobré zprávy nebudou dobrými zprávami pro jejich obchodování.

Dnešní / 19.4.2022 / situace na burze spolu s kurzem Eura umožnila abychom po dlouhé době nabídli našim zákazníků naprosto nevídanou výkupní cenu zlata. Náš vykup zlata praha.cz dnes vykupuje gram zlata 14 karátů na skvělých 805Kč/gram. Nikdo, absolutně nikod, neví jak dlouho budeme schopni tuto cenu udržet.

zpracoval jiri.bohuslav@profihotovost.cz
zdroj kitco.com hn.cz




Zpět na výpis článků