Zlato mírně zdražuje

V průběhu minulého týdne zlato zdražilo o cca 30 US dolarů a v pátek tak dokonce krátkodobě překročilo hranici 1.300 US dolaru za trojskou unci.

Oživení zájmu o zlato, a tím logicky i zvýšení ceny zlata způsobila zejména přetrvávající nejistota z kroků administrativy prezidenta Donalda Trumpa a dále pak nejistota, zda FED bude i nadále navyšovat úrokové sazby na dolar. Toto vše má za následek to, že americký dolar je jako rezervní měna momentálně poměrně slabý.

Z této situace těží mimo jiné i zlato. Pokud se zlatu podaří dlouhodoběji udržet svoji hodnotu nad úrovní 1.300 US dolaru za jednu trojskou unci, mohlo by to znamenat, že se zlato pomalu, ale jistě vydá na delší cestu k posilování.

Na jistotu, že tomu tak bude, si ale musíme ještě počkat. Zlato dnes aktuálně opět mírně oslabilo a obchoduje se na ceně okolo 1.287 USD /unce. Tato aktuální cena nám dnes umožnuje nabídnout zákazníkům výkupní cenu 510,- Kč za gram 14 kt zlata a výkupní cenu 654,- Kč za gram zlata s ryzostí 18 kt. Výkupní ceny zlata ostatních ryzostí zjistíte snadno na našich webových stránkách.

Přijďte a přesvědčte se, že v Praze a v Plzni nabízíme nejlepší výkupní ceny zlata.

Zdroj: Goldrice, Kitco, BBG, Profihotovost 





Zpět na výpis článků