Zlato znenadání kleslo o 1,3 procento na 1392 USD/unci

Dnes ráno / 1.7./ při otevření asijských trhů došlo k poklesu ceny zlata který zatím nebyl vyrovnán. Zlato znenadání kleslo o 1,3 procento na 1392 USD/unci.
Hlavním důvodem tohoto poklesu byly dobré zprávy z G20 a s ním spojených meetingů prezidentů a předsedů vlád. Cena zlata, konkrétně pokles ceny, byl tentokrát způsoben jednak pozitivním vývojem v oblasti obchodní války USA vs Čína a také nečekanou schůzkou Donalda Trumpa se severokorejským prezidentem Kim Jong Unem. Tyto dva signály byly trhy vyhodnoceny jako známka výrazného zlepšení geopolitické situace a přinesly na trhy trochu klidu. Nejen klid ale především nárůst chuti riskovat způsobil pokles ceny zlata. Investoři uvěřili že se blíží klidné období a své peníze ze zlata převedli do akcií. To způsobilo propad ceny zlata pod hranici 1400 USD/unci, pod hladinu nad níž se cena zlata držela celý minulý týden.

Analytici upozorňují že takový kontinuální nárůst ceny jakého jsme byli svědky v minulém týdnu není obvyklý a že můžeme v brzku očekávat korekci / pokles ceny zlata /.

zdroj Kitco, analýzy vykup zlata praha.cz , profihotovost sro






Zpět na výpis článků