Cena zlata – další vývoj nejistý ..

Zlatu se od začátku letošního roku daří a jeho cena tak v podstatě trvale mírně roste. Tedy rostla … v posledních obchodních dnech se dosud trvale rostoucí trajektorie mírně láme a cena zlata začíná stagnovat, či mírně klesat. Jedná se zatím jen o relativně krátkodobý jev, nicméně může jít o první vážnější signál optimistům, kteří věřili, že cena zlata bude nadále růst.

Vývoj cen zlata - skepse nebo optimismus?


Odborníci na trhu se zlatem se ohledně dalšího vývoje ceny zlata nemohou shodnout. Mírně převažuje optimismus, tedy očekávání, že cena zlata letos nadále poroste. Roste však počet těch, kteří v další růst ceny zlata nevěří. Skeptici poukazují na to, že k růstu ceny zlata i přes nervozitu na akciových trzích a nejistotě ohledně dalšího vývoje ekonomiky zatím není nijaký zásadní argument. Část investorů však přesto alespoň malý podíl svých aktiv váže na držení zlata. Zdá se tedy, že letošní vývoj ohledně ceny zlata může být jako na houpačce – chvíli dolů, chvíli nahoru a to v závislosti na výši nervozity na trzích.
 
Z uvedených důvodů bude i letos obtížné odhadnout, kdy je ten správný moment pro koupi, případně prodej zlata. Každopádně však platí, že v případě nákupu zlata jakožto uložení investic je třeba počítat s jejich zhodnocením v řádu měsíců či spíše let.
 
Zdroj : Profihotovost 





Zpět na výpis článků