Zlato jako dárek?

Jako každým rokem, řeší řada Čechů dilema, jaký dárek by byl vhodný pod vánoční stromeček. Každým rokem přibývá těch, kteří alespoň část investic vložených do vánočních dárků vloží do nákupu pamětních zlatých mincí či přímo investičních slitků.
 
Obdarovat někoho zlatem ve formě investičního slitku je vhodné ve chvíli, pokud chceme věnovat něco s trvalejší hodnotou a perspektivou dlouhodobého zhodnocení. Cena zlata je pro nákup v současné době mimořádně výhodná, protože zlato je momentálně pod vlivem zvýšených úrokových sazeb na dolar a tudíž relativně levné.

Nebojte se darovat zlato


Zlato jako dárek je zkrátka spíše investicí do budoucna, než pro okamžitou spotřebu. Hodnota zlata stoupá vždy v okamžicích, kdy se na trzích nedaří a stoupá tak nervozita investorů. Zlato je zkrátka stále vnímáno, jako jakási bezpečné uložiště investic. I když zlato nenese žádné úroky, spočívá jeho kouzlo v tom, že v horších dobách, kdy hodnota většiny akcií a komodit klesá, hodnota zlata naopak roste.
 
Další nespornou výhodou zlata je jeho likvidita. Zlato lze vždy ve velmi krátké době v případě potřeby prodat a to za tržní cenu. V současné době se tržní hodnota jedné unce ryzího zlata pohybuje na částkách 1.138 USD respektive v tržním přepočtu pak 1.089 Euro.  
 
Zdroj: Goldprice, Profihotovost 





Zpět na výpis článků